T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi

19 ÜLKEDEN 70'İN ÜZERİNDE ASTRONOT, KOZMONOT VE TAYKONOT İLE BULUŞTUK

Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi Öğretmen ve Öğrencilerimizle 19 ÜLKEDEN 70'İN ÜZERİNDE ASTRONOT , KOZMONOT ve TAYKONOT ‘un katıldığı UZAY KÂŞİFLERİ DERNEĞİ ‘nin organizasyonunda bir çok atölye ve söyleşiye katıldık.

UZAY KÂŞİFLERİ DERNEĞİ

Öğrencilerimiz toplamda 14 kozmonotun ve yarım gün süren MASTERCLASS etkinliğine Öğretmenimiz Hakan ÖZKAYNAK birlikte katıldılar. Öğrencilerimiz kozmonotlara uzay görevleri sürecinde yaşadıkları deneyimleri ve bilimsel projeleri nasıl gerçekleştirdiklerini sordular.

Kozmonot Anton Şkaplerov ekibimizi Rusya’da ağırlamaktan büyük onur duyacağını söyledi ve harika sorular karşısında çok etkilendiğini belirti.

Öğrencilerimiz NASA ‘da çalışan Dr.Umut Yıldız ile de keyifli bir sohbet yapma şansıda buldular.

12-02-202412-02-202412-02-2024

 

 

 

 

 

 

 

 
Yine öğretmenlerimiz Hakan ÖZKAYNAK ve Alper DANDAN ‘ın katıldığı atölyelerde Artemis II uçuşunda yer alacak NASA astronotu olan Victor J. Glover ile buluştu. Artemis programı, NASA'nın Ay'a dönüş projesidir. Ay üzerinde sürdürülebilir insan varlığı hedeflerini gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Artemis II, 2023 yılında Ay'a insanlı bir görev olacak ve NASA'nın Orion uzay aracı tarafından desteklenecektir ve Glover, bu görevde görev yapacak ekipten biri olarak seçilmiştir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 12.02.2024 17:21 - Görüntülenme: 70
  Beğen | 0  kişi beğendi