Matematik Öğretiminde Çocuk Edebiyatı / Children's Literature in Mathematics Teaching - Feride Sena KOCAOĞLU ER

'Matematik Öğretiminde Çocuk Edebiyatı' projesi, matematik derslerine çocuk edebiyatının entegre edilmesi ile öğrencilerin matematik kaygısına, yaratıcı düşünmeye, imgelem yapabilmesine olumlu katkılar sağlayacak bir projedir. Matematiği edebiyat yolu ile zorlanılan konuları anlamayı, mantık yürütmeyi ve örüntüleri yorumlamayı sağlar. Projemizde öğrenciler her ay matematik içerikli bir kitap okuyacak ve matematik konuları ile ilişkilendirilerek incelenecektir. Ayrıca öğrenciler Web 2.0. araçlarını kullanarak dijital öykülerini, animasyonlarını ve sunumlarını hazırlayacak ve Twinspacede paylaşılacaktır. Children's Literature in Mathematics Teaching' project is a project that will provide positive contributions to students' mathematics anxiety, creative thinking and imagination by integrating children's literature into mathematics classes.In our project, students will read a mathemagenic book every month and students will examine these books in relation mathematics topics.

Proje Hakkında

Hedefler

· Matematiksel içeriğe sahip kitapları okumak ve incelemek,

· Dijital matematik öyküleri ve animasyonları oluşturmak,

· Kitap kapakları tasarım yarışması düzenlemek,

· Matematiksel öykü yarışması düzenlemek,

· Kendini ifade etme ve konulara farklı bakış açısı geliştirme becerisi kazanmak,

· Matematikte zorlanılan konulara yönelik iş birliği yapmak,

· Matematikte zorlanılan konu alanlarına yönelik farkındalık geliştirmek,

· Kitap yazımında stratejileri fark etmek, kullanmak ve özgün stratejiler geliştirmek,

· Kitap yazımında matematik kullanımı ile ilgili mantıksal bağ kurmak,

· İmgelem yapabilme becerisinin farkına varmak. Reading and analyzing books with mathematical content,

• Creating digital mathemagenic stories and animations,

• To organize a design contest for book covers,

• To organize a mathematical story contest,

• To gain the ability to express oneself and develop a different perspective on subjects,

• To cooperate on subjects that are difficult in mathematics,

Çalışma Sürecı

Öğrencilerin dijital bir matematik kitabı oluşturmasını sağlayacağız ve oluşturulan kitapları ebook (elektronik kitap) haline getireceğiz. Öğrencilerin hayal dünyalarındaki matematiği Web 2.0 araçları ile somutlaştırmalarına katkı sunacağız. Twinspace ve canlı bağlantılar yaparak ortaklarımızın eş zamanlı çalışmalar yürütmesini sağlayacağız.We will ensure that students create a digital mathematics book and turn the created books into e-books (electronic books). We will contribute to students' concretization of the mathematics in their imaginary worlds by Web 2.0 tools. By Twinspace and broadcasting live feeds, we will enable our partners to study simultaneously.

Beklenen Sonuçlar

Proje sonunda ortak ürün olarak her bir ortak okuldaki öğrencilerin hazırladığı dijital matematiksel öyküler bir araya getirilecektir. Bu sayede tamamen öğrenciler tarafından oluşturulmuş bir matematik içerikli dijital kitap oluşturulacaktır. Projede yer alan öğretmenler matematiksel içerikli kitapları inceleyerek, projede yer almayan tüm öğretmenlerin kullanabileceği bir kitap inceleme ve değerlendirme listesi hazırlayacaklardır. Projedeki öğrencilerin katılacağı Kahoot yarışması ve poster tasarımı yarışması düzenlenecektir At the end of the project, digital mathemagenic stories prepared by students in each partner school will be brought together as a product of collaboration. In this way, a digital book with mathematics content will be created by students. Teachers, involved in the project, will examine the books with mathematical content and prepare a book review and evaluation list that can be used by all teachers who are not included in the project. Kahoot contest and poster design contest will be organized, to which students in the project will participate.

Yayın: 19.01.2021 - Güncelleme: 19.01.2021 13:09 - Görüntülenme: 618