Öğrencilerimiz CERN MASTERCLASS Davetlisi

17 Şubat 2024 Cumartesi günü, Konya Bilim Merkezi Konferans Salonu’nda 6. kez ODTÜ Fizik Bölümü ile ortaklaşa düzenlenecek Fizik “Masterclass” (www.physicsmasterclasses.org) etkinliğine, kurumunuzdan öğretmeniniz Hakan ÖZKAYNAK, E. KOPAN, C. ERTÜRK öğrencilerimiz davet edilmiştir.

Fizik Masterclass etkinliği uluslararası alanda 17. senesinde olan, 52 ülkeden 13.000 lise öğrencisinin katıldığı, ülkemizde 10. kez yüz yüze gerçekleştirilecek olan bir etkinliktir. Tüm gün sürecek olan bu etkinlikte, CERN’de görev alan ODTÜ Fizik Bölümü’nün öğretim üyeleri tarafından parçacık fiziği, CERN ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı tanıtılacaktır. Sonrasında, parçacık dedektörleri ile ilgili bilgi verilecektir. Öğleden sonra ise ATLAS deneyinin son almış olduğu veriler, iki kişilik öğrenci grupları tarafından bilgisayarlar yardımıyla analiz edilecek ve etkinliğe davetli 50 öğrenci ile birlikte çıkan sonuçlar tartışılacaktır. Sonrasında CERN ve o gün Masterclass etkinliğine katılan Avrupa’dan lise ve üniversite öğrencileriyle yapılan canlı bağlantı ile sonuçlar karşılaştırılacak ve tartışılacaktır.

Etkinliğe katılan tüm öğrencilere uluslararası geçerli bir sertifika verilecektir.

Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 12.02.2024 17:02 - Görüntülenme: 54