T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Halil İnalcık Bilim ve Sanat Merkezi

31. DR. İBRAHİM ARIKAN MEF EĞİTİM KURUMLARI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI’NDA 2 PROJE İLE FİNALLERDEYİZ

MEF Eğitim Kurumları tarafından, 1991 yılından bu yana düzenlenmekte olan “31. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”, günümüz sorunlarına bilimsel çözüm önerileri getiren Türkiye’ deki tüm lise öğrencilerine açık olarak düzenlenmektedir.

 Organize edilmeye başlandığı tarihten itibaren geçen 31 yılda, tüm Türkiye’den 24.451 öğrenci yarışmaya katılmak için başvurmuş, sunulan 12.038 özgün projenin 2.059 tanesi sergilenmeye değer bulunmuştur.Araştırma Projeleri Yarışması, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde de ilgi görmüştür. Yarışmaya bu yıla kadar yurtdışından, aralarında Amerika, Almanya, Avusturya, İsviçre, Letonya, Hollanda, Bulgaristan, Romanya, İsrail, KKTC, Rusya, Azerbaycan, İtalya, Belçika, Tayland, İsveç, Litvanya, Dubai, Kanada, Afrika, Çin, Polonya, İspanya, Filipinler, Meksika gibi ülkelerin de yer aldığı toplam 56 ülke ve bu ülkelerden 1423 öğrenci, 808 proje ile katılmıştır.

 

Kurumumuzdan  bu yıl aşağıdaki 2 proje ile finalist olmaya hak kazandık. Proje yarışması finallerinde öğrencilerimizi  ve danışman öğretmenimizi kutlar finallerde  başarılar dileriz.

 

1-

 

 

 

BURSA

BURSA HALİL İNALCIK BİLİM VE SANAT MERKEZİ

YAPAY ZEKÂ

OSTEOARTRİT HASTALARININ REHABİLİTASYONU İÇİN YAPAY ZEKÂ DESTEKLİ FİZYOTERAPİ TAKİP ASİSTANI GELİŞTİRİLMESİ; DİZ-KALÇA EKLEMİ ÖRNEĞİ

FİNALİST ÖĞRENCİLER

M.FERİT AVCI

DANIŞMAN HAKAN ÖZKAYNAK

2-

BURSA

HALİL İNALCIK BİLİM VE SANAT MERKEZİ

FİZİK

COĞRAFİ KONUM BELİRLEMEDE YENİLİKÇİ BİR YÖNTEM: KORELATİF ALICILI YER BELİRLEME SİSTEMİ GELİŞTİRİLMESİ VE OPTİMİZASYONU

FİNALİST ÖĞRENCİLER URAL KUYTU

BATU AKTÜRK

DANIŞMAN HAKAN ÖZKAYNAK

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.05.2024 - Güncelleme: 08.05.2024 23:12 - Görüntülenme: 225
  Beğen | 8  kişi beğendi