Yapay Zekayı "BİLSEM" - Hasibe ÖZER

Bilindiği üzere Bilim ve Sanat Merkezlerine üstün yetenekli öğrenciler alınmaktadır. Türkiye de ki bazı Bilim ve Sanat Merkezlerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Vakıfbank işbirliği ile Yapay Zeka Atölyesi kurulmuştur. Öğretmen ve öğrencilerin konu üzerinde bilgi ve becerileri arttırmak, yapay zeka ile ilgili projeler yapılabilmesi için 7 ortaklı (Her bölgeden bir BİLSEM li ortak) Konsorsiyum ile Erasmus+ projesi hazırlanarak başvurusu tamamlanmıştır.

Aynı amaç ile projenin yaygınlaştırılması, ortaklar arasında etwinning platformunun öğrenilmesi ve kullanılması, öğretmen ve öğrencilerin iletişim ve işbirliği içinde ortak çalışmalar yapıp ürün ortaya çıkarması amacıyla etwinning projesi yapmak istiyoruz. Amaç, yapay zekayı öğrenmek, gerekli bilgi ve becerileri kazanmak ve somut bir ürün ortaya koymaktır.

Proje Hakkında

Hedefler

1-"Yapay Zeka" kavramını öğrenmek.

2-"Nesnelerin İnternetini" kavramını öğrenmek.

3-Ortak öğretmenlerin iletişim ve etkileşim halinde olarak bilgi ve becerilerini arttırmak.

4-Ortak öğrencilerin "Yapay Zeka" ve "Nesnelerin İnterneti" konularında proje geliştirebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak.

Çalışma Süreci

1-Ortaklar arasında tanışma etkinlikleri. Kodlama bilen öğrenci grubunun belirlenmesi. Projenin tanıtılması.

2-Yapay Zeka kavramının araştırılması ve diğer ortaklara sunulması.

3-Yapay Zeka da kullanılan programlama dillerin öğretmenler ve öğrenciler tarafından öğrenilmesi.

4-Ortak proje çıktısının oluşturulması.

Beklenen Sonuçlar

1-Proje ortağı olan öğretmen ve öğrencilerin yapay zekayı tanımaları.

2-Proje ortağı olan öğretmen ve öğrencilerin yapay zeka için gerekli program ve kodlama dillerini temel düzeyde öğrenmeleri.

3-Öğrenciler tarafından basit oyunlar oluşturmaları.

4-Sorulara interneti tarayarak cevap verebilen bir robot tasarlamaları.

Yayın: 19.01.2021 - Güncelleme: 19.01.2021 13:12 - Görüntülenme: 630